Promenad-BRA!!!

Hittade mer information på Aftonbladet, som jag delar med mig av här. Hoppas nåt kommer någon till nytta här på Stegräknarna!!

DÄRFÖR ÄR DET BRA ATT PROMENERA

ci Du använder många muskler.

ci Du förbättrar hjärta och kondition.

ci Du ger kroppen en jämn belastning.

ci Du behöver aldrig oroa dig för skador.

ci Det är en meditativ motionsform.



 


Bosse Gustafsson, 52, är OS-medaljör i gång. GÅNGEXPERTEN TIPSAR: SÅ GÅR DU NER ETT KILO I VECKAN


VECKA 1

 Dags att sätta igång! Vänj kroppen vid att röra på sig mer och mer. Ta alla små tillfällen till att promenera. Välj trappor i stället för hiss och parkera bilen en bit från jobbet. Försök hitta minst fem tillfällen per dag - om än bara för några minuter - som du går där du i vanliga fall skulle låtit kroppen vila.


VECKA 2

 Fortsätt som under första veckan, men hitta dessutom en lunchrestaurang som ligger minst tio minuters gångväg från jobbet. Det innebär att du får 20 minuters promenad per dag i samband med en måltid, vilket hjälper förbränningen.


VECKA 3

 Nu har kroppen fått upp intresset för att promenera. Fortsätt med de nya rutinerna och börja för första gången även att gå på din fritid. Ta två dagar där du promenerar minst 30 minuter vid vardera tillfället.


VECKA 4

 Samma som ovan. Öka dessutom till tre 30-minuterspromenader i veckan.


VECKA 5

 Nu är kroppen van vid motion varannan dag. Lägg på 15 minuter en av dagarna.


VECKA 6

 Öka med 15 minuter till. Nu är du uppe i två promenader på 45 minuter vardera, och en på 30 minuter.


VECKA 7

 Ytterligare 15 minuter. Nu ska alla tre promenaderna vara i 45 minuter.


VECKA 8

 Öka med 15 minuter igen, så att en av promenaderna blir en timme lång.


VECKA 9

 Två timslånga, en 45-minutare.


VECKA 10

 Grattis! Din kropp har vant sig vid att gå en timme, tre dagar i veckan. Du har nu tränat upp kroppen till elitmotionärsstatus. Fortsätt - och märk skillnaden!

/Rijo


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0